top of page
Cursussen_Page_banners.jpg

Alles is energie en energie draagt informatie

Cursussen & Workshops

Cursus Heldervoelen 

In deze cursus neem ik je mee terug naar jouw heldere voelen. In eerste instantie vooral voor jezelf, en pas daarna eventueel voor een ander als je readings wilt gaan geven. Je eigen plek innemen, je lichaam bewonen, is extra belangrijk als je hooggevoelig bent. De basis van deze cursus is daarom oefenen met ervaren wat jij in jezelf voelt en dit leren erkennen, aanvaarden en uitspreken voorbij alle mindtraps, copingblokkades en belemmerende overtuigingen. Daarnaast gaan we zorgvuldig oefenen met wat je om je heen voelt, in het veld, bij de ander. Het verschil tussen in jezelf aanwezig zijn en buiten jezelf aanwezig zijn, oefenen we veelvuldig met behulp van contactoefeningen, meditaties, visualisaties en ander energiewerk. We onderzoeken jouw specifieke aanvliegroute als het gaat om voelen; ben je helderhorend, wetend, ziend of voelend? Werk je via aanraking of gesprek. Krijg je beelden of ingevingen? En hoe kun jij specifiek merken of iets van jou is of van de ander? We delen veelvuldig wat we in het moment ervaren, denken, voelen en leren elkaar hierbij te ondersteunen met lichaamswerk. Nadat de basis stevig gelegd is gaan we oefenen met reading en healings bij elkaar. Deze cursus is een warm bad waarin je mag landen met andere veelvoelers die vaak al te lang aan hun eigen intuïtie en gevoelswereld twijfelen. Samen creëren we een krachtig healingveld waarin de magie van de intuïtie ineens weer vanzelfsprekend voelt en waarmee we ook healing voor het grotere collectief leveren. Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.

IMG_20230512_184852.jpg

Workshop Healing & Reading

De basis van een reading; iemand ‘lezen’, is stil worden en luisteren naar wat je oppikt in het veld van de ander. De één heeft er van nature meer aanleg voor dan de ander maar in de basis kan iedereen het. Wat onze natuurlijke derde oogcommunicatie blokkeert, is de illusie van afgescheidenheid. Onze innerlijke criticus en belemmerende overtuigingen vormen een muur tussen ons en het grote geheel. We zijn allemaal één en wanneer we ons hieraan durven overgeven, zijn we automatisch readers. De basis van healing is onversneden pure aanwezigheid en aandacht voor de ander. Zonder oordeel. Ook dit kunnen we in wezen allemaal maar hebben we niet geleerd en ook hier zit de illusie van afgescheidenheid in de weg. In deze workshop, die ik ook geregeld op festivals geef en op aanvraag tussen de twee en vier uur kan duren, neem ik je mee in de ongeziene wereld en de beginselen van healing en reading, inclusief contactoefeningen met elkaar.  Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.

01_Healing_Reading.jpg

Cirkelhoedstertraining

In een sistercirkel komen vrouwen samen in diepe waarachtige verbinding met elkaar, en het grotere veld van moeder aarde, de voorouders, en het hogere. Er wordt eerlijk en open gedeeld, ontladen, liefdevol bewust aangeraakt, gezongen, getroost, geïnspireerd, wat maakt dat er een ongelooflijke heling uitgaat van de cirkel die veel verder reikt dan de cirkel alleen. Veel vrouwen snakken naar zakken in zo'n warm bad en de hele wereld schreeuwt eigenlijk om deze yinkracht, de kracht van de baarmoeder, van intuïtie, zorgzaamheid, afstemming, de zachte kracht van vrouwen. Om in een cirkel helende diepte te bereiken is veiligheid nodig, veiligheid om helemaal te mogen zijn wie je bent, voelen wat je voelt. En deze training geeft handvatten en oefening om zo'n veilig open veld te realiseren. Misschien host je al een cirkel en voel je dat het daar nog iets meer of anders mag stromen. Misschien is het een wens om een cirkel te starten maar weet je nog niet zo goed hoe...

Op deze dag van twee keer drie uur en een fijne lunch ertussenin, neem ik je mee in de basis van het neerzetten van een veilig veld waarin iedereen zich welkom voelt om in de gevoelswereld te zakken en hierover te durven sharen. Aan de orde komt; energiewerk; spaceholding; 'wie' is de cirkel (de kracht); hoe zak je voorbij hoofdverhalen; groepshealing bij doorbraakemoties; openen en sluiten van de cirkel; rituelen;-lichaamswerk; instrumenten en stem; meditatie en visualisatie; aanroepen van de windrichtingen; radical honousty; voorgaan; vreedzaam communiceren; omgaan met projectie en triggers; angsten en blokkades bij het voorgaan als hoedster; wat is JOUW stijl/doelgroep? De dag bestaat uit talk, teach and practice; dus veel kennis maar vooral ook ter plekke jezelf inbrengen en oefenen zodat we kunnen werken met wat we tegenkomen in onszelf. De ervaring leert dat er onderling contact gehouden wordt om uit te wisselen voor tips en steun bij het opzetten van de eerste eigen cirkels. Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.

01_Cirkelhoedstertraining-.jpg

Grote groepsreading & healingcirkel 

In deze drie uur durende bijeenkomst die ik op aanvraag verzorg, stem ik mij af op het overkoepelende, verbindende energetische thema van de groep en zal er diepe (groeps)healing plaatsvinden. Ik lees de collectieve en individuele energie en maak contact met de personen in de groep die hierbij iets mogen laten zien in het helende veld dat onze cirkel zal zijn. Afgewisseld met kleine teachings (uitleg), zullen er representaties ontstaan, diep helend lichaamswerk en vooral heel veel troostende herkenning bij elkaar van universele thema’s zoals verlies, angst, verraad, eenzaamheid, verdriet, woede en andere collectieve en individuele pijnen die we in de cirkel in het licht zullen brengen en helen middels aanraking, zang, klankrelease, verwelkoming van spirits van overledenen en alles wat wil ontstaan in de groep. Je bent nergens toe verplicht en kunt er op vertrouwen dat je precies zult aangaan wat voor jouw systeem op dit moment haalbaar/verlangd is. De basis van deze healingcirkel is veiligheid en er zullen extra spaceholders aanwezig zijn. 

Deelnemers geven na afloop aan; grote emotionele opluchting, diepe, euforische tevredenheid, verrassende inzichten, niet meer alleen, in verwondering voor het magische veld en alles dat het leven vermag als we er maar ‘bij durven blijven’. Wat je aangaat, laat jou los. Welkom! Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.

.  

01_Grote_groepsreading_healingcirkel.jpg

Innerlijk Kindworkshop

Verlang je soms ook zo naar meer intimiteit? Naar hartscontact, zachte aanraking, in liefde zonder argwaan ontvangen worden door de ander? Vaak denken we dat de buitenwereld niet in staat is ons te zien, terwijl we eigenlijk nog zelf niet echt gekeken hebben naar onze verwaarloosde innerlijke kinderen die om aandacht en erkenning vragen van onszelf. Wanneer we onszelf ontvangen met al onze blokkades en verlangens, gaat onze omgeving vanzelf meebewegen (of zoeken we nieuwe omgevingen waarin we eindelijk vinden wat we zo nodig hebben). We gaan oefenen met het voelen en uitspreken van onze wensen en pijnen en het durven mogen ontvangen van wat we zo gemist hebben en nooit durven vragen. In een veilige groepsbedding neem ik jullie mee in meditaties, visualisaties, sharing, lichaamsbewustzijn, contactoefeningen en die vormen van expressie die voor jou het fijnst werken. Niets hoeft. Het gaat om jouw gevoel van veiligheid. Ik werk met het veld van waarheid in een ceremoniële cirkel, waarin ik me afstem op wat gezien en gehoord en gevoeld wil bij een ieder. Na deze workshop bekijk je de wereld met nieuwe ogen, maak je andere keuzes, nieuwe bewegingen en zul je allerlei transformaties kunnen verwachten in je dagelijks leven. We werken zowel met het gewonde innerlijk kind als met het onbevangen, speelse, spontane, wilde kind. Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.

01_Innerlijk_Kindworkshop.jpg

Sjamanistische Levenswielopstelling

Bij deze opstelling zitten wij in de magische cirkel van het leven – het levenswiel – en neem ik jullie mee op reis langs de vier windrichtingen en acht levensfases op het wiel. Tijdens deze dag kunnen enkele personen een persoonlijke vraag inbrengen. De cirkel gaat – via de deelnemers – deze vragen beantwoorden. Iedere plek in de cirkel representeert een innerlijk deel, een levensfase of een voorouder van de vragensteller. Het magische veld van waarheid dat in de levenswielcirkel aanwezig is, levert samen met mijn intuïtieve, energetische afstemming, keer op keer prachtige inzichten in blokkades- en diepe heling op oude pijnstukken op. Ook voor degenen die niet zelf een vraag inbrachten zijn de processen van de anderen altijd precies passend bij het eigen proces. Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.

01_Sjamanistische.jpg

Art 4 the heart

Vanuit mijn opleiding tot holististisch docent genezend tekenen bied ik diverse dagworkshops, langere cursussen en individuele sessies aan waarbij we creativiteit (schilderen, tekenen) inzetten om in verbinding te komen met onze diepere gevoelslagen en ons hoger zelf. Voorbeelden: 6 weekse cursus Healing ArtJourney, Schilder en eer je yonidag, Schilder je hart (workshop van twee uur), Schilder je vleugels, Schilder je woede. In al deze workshops en cursussen zet ik mijn gebruikelijke helder afstemmen, sharingwerk, energie- en lichaamswerk in. Houd mijn agenda in de gaten voor het aanbod.  

01_art.jpg
bottom of page