top of page
Bio_Page_banners.jpg

Alles is energie en energie draagt informatie

Bio

Over Manja

Aan het bed van mijn oma zat iedere nacht een oud vrouwtje. Niemand zag haar behalve mijn oma. 

Mijn opa voorkwam ooit een grote huisbrand, toen hij met zijn vrouw op het treinstation stond, en hij plots voorvoelde hoe er thuis waar de (grote) kinderen alleen waren iets fataals ging gebeuren. Hij maakte halsoverkop rechtsomkeert en wat bleek terug thuis aangekomen; de kinderen hadden een kaars aangestoken in de boekenkast, de vlam vlak onder een houten plank. Als opa niet was teruggekeerd had er een enorme brand uit kunnen breken. Zelf rook mijn moeder een week voor een cruciale brand in haar eigen eerste huis al brand en wist daardoor iedereen op tijd te redden toen het daadwerkelijk gebeurde. 

Heldervoelen, -weten, -zien en ruiken, het stroomt door mijn bloed van moederskant. Als kind ervoer ik spirits in mijn slaapkamer, ik wist van iedereen te vertellen wat ze voelden en dachten, voelde in mijn lijf de fysieke pijnen en emotionele blokkades van anderen, en wist hoe hun omgeving eruit zag zonder ze te kennen of ooit thuis bezocht te hebben. De discrepantie tussen wat mensen toonden (hun maskers) en wat ik daadwerkelijk bij ze oppikte, was ongelooflijk verwarrend. Het duurde jaren voor ik stevig genoeg was om door de verwarring heen op mijn eigen waarneming te gaan vertrouwen. En nog eens jaren voor ik mijn gave ging inzetten om mensen te helpen. Tot die tijd leidde ik een dubbelleven; met één been op kantoor als journalist en familievrouw, met het andere diep in een verborgen innerlijke wereld die ik met niemand kon delen. Op mijn 35e werd ik luid en duidelijk geroepen door mijn ziel: het is tijd, je hebt nog iets te doen hier op aarde. Iets waar je voor gekomen bent. Tijd om alles achter je te laten en te gaan staan voor wie je bent. Tijd om je zielemissie te volbrengen. Vanaf dat moment ging alles snel. Abort normal life, step into the wild, magical, unseen world! Nadat ik mijn allereerste oefenreading aanbood op facebook met de vraag ‘geef er voor wat je het waard vindt’ zat ik nog dezelfde week tjokvol readingafspraken. Dat is nooit meer gestopt. Integendeel; het groeide alleen maar uit naar meer healingaanbod, dat iedere keer als vanzelf tot me kwam. De tekens dat ik geleid word naar- en op het pad van mijn zielemissie zijn duidelijk verstaanbaar en hebben me geleerd in overgave te zijn aan wat zich kenbaar wil maken, in plaats van te forceren en stressen. Vandaag de dag bied ik in mijn praktijk niet alleen readings, maar ook healingsessies. Ik geef groepshealings, sistercirkels, familiecirkels, relatiesessies, ouder&kindsessies, cursussen heldervoelen en nog veel meer. Lees het op deze site! Ik hoop dat je er van geniet en wie weet ontmoeten we elkaar. 

Fun Facts:

 •  Ik ben geboren op 7 januari 1974. Mijn sterrenbeeld is steenbok, mijn ascendant is leeuw, mijn maanteken kreeft.

 

 • Als kind wilde ik eerst en vooral moeder worden en daarna schrijfster. Ik bracht al mijn dagen voornamelijk lezend en tekenend door. Ook nu nog steeds grote hobbies. 

 • Ik heb twee prachtige zoons, Ole en Aram.

 • Ik ben gediplomeerd Journalist en werkte 20 jaar op en voor redacties waaronder Psychologie magazine en Happines. De hoofdredactrice van Happines vroeg me destijds wat ik toch op een redactie zocht, volgens haar had ik allang een eigen healingpraktijk moeten hebben. Hahaha. Ook helderziend?!

 • De beroepskeuzetest op de middelbare school gaf al aan dat ik of psycholoog, of leerkracht of journalist moest worden. Ik ben het uiteindelijk allemaal geworden. 

 • Als journalist gebruikte ik tijdens mijn interviews ook al mijn heldervoelen, het waren eigenlijk al minisessies. Geïnterviewden gaven me terug dat ze zich nog nooit zo gezien en gevoeld hadden.

 • Ik schreef en publiceerde een boek voor kleuters; ‘Hoe Lorra haar kleuren kreeg’, dat achteraf bezien mijn eigen levensverhaal blijkt hahaha. 

 • Ik ben gediplomeerd Holistisch Kindertekendocent.

 • Ik werkte na mijn laatste baan in de journalistiek vier jaar in het basisonderwijs in de Bijlmer waar ik op mijn geheel eigen wijze beeldende vorming en creatieve therapie gaf, maar vooral vertrouwenspersoon werd van kinderen en ouders en eigenlijk ook daar mijn heldervoelen inzette en healingsessies gaf.

 • Ik ben gek op katten en heb er twee, Chewy en Luke, broertjes. Zij helpen me energetisch te ontladen van onwelkome frequenties.

 

 • Ik volgde opleidingen in intuïtieve ontwikkeling, healing en reading en gebruik hiervan zo goed als niets in mijn eigen praktijk, ik leerde in deze opleidingen vooral hoe ik het zelf niet zou doen, want…

 • Ik ben stronteigenwijs en doe alles op mijn eigen manier. Dit is mijn kracht én mijn coping; ‘ik doe het wel alleen’, waar ik nog steeds lessen in te leren heb. 

bottom of page